Vintereventyr i Nordnorge

Pris fra kr. 14.9955 dageHundeslædeNordlyssafariIshotelEgnet for børn
Rejsetyper: Arktiske rejser, Nordlysrejser
Destination: Norge
Ekstra kategorier, hvor rejsen skal vises: Arktiske rejser, Nordlysrejser
Rejsetidspunkt: Vinter
Galleri-mappe-navn: vintereventyr-nordnorge
Vi anbefaler (forsiden): Ja
Overview - teaser: Kør med hundeslæde og rensdyr, oplev nordlyssafari, bo under stjernerne og på Ishotel. Et ægte vintereventyr i Nordnorge
Fra pris: Pris fra kr. 14.995
Dage: 5 dage
Kilometer: Hundeslæde
Sværhedsgrad: Nordlyssafari
Topografi: Ishotel
Etapelængde: Egnet for børn

Nordlys, hundeslæde og rensdyr i Nordnorge

Tag på et fantastisk vintereventyr nord for polarcirklen med masser af aktiviteter og rig mulighed for at opleve nordlyset. Rejsen byder bl.a. på hundeslædetur langs Altaelven, møde med samer og deres rensdyr, overnatning på det imponerende Sorrisniva ishotel og nordlyssafari, hvor jagten går ind på det magiske nordlys.

Turen går til Finnmark, der er den nordligste region i Norge og er kendt for sit arktiske landskab, samisk kultur og ikke mindst nordlyset. Byen Alta, blot små 250 km fra Nordkap, ligger smukt ved bredden af Altafjorden og er udgangspunktet for denne rejse, som over fem dage byder på hundeslædetur, møde med samerne, nordlyssafari, arktisk glamping og overnatning på ishotel. 

Finnmark er et winter wonderland fra december og helt ind i april. Sneen ligger som en dyne over landskabet og temperaturen er konstant under frysepunktet. Mørket er dominerende frem til slutningen af januar, hvor solen igen kommer til syne i horisonten. Denne rejse byder dermed udover de mange spændende aktiviteter også på et fascinerende møde med den ekstreme arktiske vinter nord for polarcirklen. 

Højdepunkter på rejsen:

•  Overnatning på Ishotel
•  Nordlyset
•  Tur med hundeslæde
•  Nordlyssafari
•  Tur i rensdyrkane med samer 

Se mere nedenfor

 

 

 

Sorrisniva ishotelTILBRING EN NAT PÅ ISHOTEL

I 25 år har Sorrisniva ishotellet hver vinter åbnet sine døre til en imponerende verden skabt af is og sne. Hotellet bygges op fra bunden hvert år. Når vinteren nærmer sig begynder de lokale lokale ildsjæle og kunstnere arbejdet med at opbygge og udforme årets ishotel. Hvert år er hotellet unikt med et nyt design og udsmykket med fantastiske isskulpturer udført af kunstnere fra hele verden. 

Alt inde på selve ishotellet er lavet af is, selv møblerne, med undtagelse af den madras og de rensdyrskind man sover på. Temperaturen ligger konstant på mellem -4 til -7 °C  –  også på værelserne. Til selve overnatningen vil man dog blive udstyret med yderst komfortable og varme termosoveposer, så man i ro og mag kan nyde den helt unikke og særlige oplevelse det er, at tilbringe natten på ishotel i Arktis. 

Frokost, middag og morgenmad er inkluderet under opholdet hos Sorrisniva

 

 

 

Overnatning med nordlys - Holmen Husky
OVERNAT UNDER NORDLYSET I VILDMARKEN

Komfort møder vildmarken hos Holmen Husky, hvor man tilbringer én nat i en af deres flotte 'vildmarks-suiter' med udsigt til den sneklædte skov. Det store 'sky-light' gør, at du direkte fra sengen kan ligge og kigge op på stjernerne og nordlyset, der danser henover himlen.

Hos Holmen Husky kan man udover at nyde opholdet i sin vildmarks-suite også vælge at tilbringe aftenen med sauna og udendørs jacuzzi.

Middag og morgenmad er inkluderet under opholdet hos Holmen Husky

 

 

 
 

 

 

 

 

PÅ REJSEN KAN DU OPLEVE...

 

 

Hundeslæde

 

HUNDESLÆDE

En tur med hundeslæde er en unik mulighed for at blive ét med naturen i det øde snedækkede landskab - hundenes stønnen, slæden der skærer gennem sneen og den kolde vind mod ansigtet. Det kræver ingen forudgående kendskab eller erfaring med hundeslædekørsel for at deltage i hundeslædeturen, læn dig blot tilbage og nyd turen. Børn over 4 år kan også godt deltage og turen er derfor oplagt som en sjov familieaktivitet. 

For mere info om at køre med hundeslæde læs vores artikel:
At rejse med hundeslæde

  

   

Samer og rensdyr

 

SAMER OG RENSDYR

Samerne er kendt for deres farverige klædedragter og deres traditionelle liv som nomadiske rensdyrhyrder. I dag blomstrer den samiske kultur og mange samer vælger fortsat at leve på den traditionelle måde og bevare og dyrke deres unikke traditionelle samiske kultur,.

Få et smugkig ind i den samiske livsstil og kultur med to lokale samer. Turen er en kombination af rensdyrslædekørsel og besøg i en traditionel samisk Lavo, hvor de samiske guider fortæller om deres liv, samernes kultur og historie.

 

 

 

Nordlyssafari

 

NORDLYSSAFARI

Nordlyset er vejrafhængigt, hvilket betyder, at for at man kan opleve nordlyset, så kræver det en relativt klar nattehimmel. Typisk skal man lidt ud på aftenen før nordlyset står klart på himlen – mellem ca. kl. 20 og midnat. På klare dage vil man være i stand til at spotte nordlyset selv i områder med høj lysforurening som f.eks. inde i selve Alta by eller omkring hotellet, dog er oplevelsen bedst når man kommer væk fra byen og ud i mørket.

På nordlyssafari går turen uden for byen og i ud i landskabet, hvor der er de bedste forudsætninger for at kunne opleve nordlyset. Turen foregår i minibus med en erfaren guide der kender alle de gode steder. Selv hvis der er dårlige vejrforhold et sted, så kender guiden et andet rundt om hjørnet hvor det muligvis er bedre.

 

 

 

 

 

 

 

SNESCOOTER

Tilkøb en snescootertur gennem det sneklædte landskab. Turen går gennem nåleskove til toppen af fjeldet, hvorfra der er en smuk 360 graders udsigt over landskabet og med solen i horisonten.

Man kan sidde to på hver snescooter, den ene kører og den anden sidder bagpå. Der er mulighed for at skifte undervejs. 

OBS. Man skal have gyldigt kørekort til bil for at kunne køre en snescooter. 

- Snescooter er tilkøb

Rejseprogram

Dag 1: Afrejse fra København

Afrejse fra København. Ankomst til Alta i løbet af eftermiddagen.

 

Overnatning på hotel i det centrale Alta.

Dag 2: Hundeslædetur og overnatning i vildmarks-suite

Efter morgenmad bliver man afhentet fra det centrale Alta og bragt ud til husky-lejren.

 

Efter ankomst til lejren udleveres alt det nødvendige udstyr bestående af arktisk termodragt, støvler, hue, vanter m.m. inden man begiver sig ud til hundene, der spændt venter på at komme afsted på dagens hundeslædetur.

Guiderne sørger for, at alle bliver instrueret i kørsel med hundeslæde, hvorefter turen går ud i det sneklædte landskab. Undervejs kan alle få mulighed for at prøve at styre slæden og hundene. 

 

Efter hundeslædeturen samles man i den store Lavo-bygning, omkring et bål og får en varm forfriskning og en hyggelig snak om turen. Efterfølgende er der mulighed for at gå en tur rundt i den store kennel der tæller ca. 125 hunde. 

 

Resten af eftermiddagen bruges i lejren, enten foran pejsen i de hyggelige fællesstuer eller i den private vildmarks-suite, hvor der også overnattes.

 

Om aftenen serveres der middag, hvorefter det er muligt at hoppe en tur i sauna og den udendørs jacuzzi - måske endda få et glimt af det mytiske nordlys.

Dag 3: Rensdyrkane og samisk Lavo, Nordlyssafari og overnatning på Ishotel

Efter morgenmad er der transport til Sorrisniva ishotellet. Efter ankomst går turen med rensdyrkane ud i det omkringliggende landskab. Turen er ledet af to lokale samere der undervejs fortæller om den samiske kultur og byder os indenfor i deres Lavo-telt, hvor vi får varmen rundt om bålet, mens vi hører om samernes levevis og kultur. 

 

Tilbage på Sorrisniva serveres der frokost i hotellets restaurant. Efter frokost er resten af eftermiddagen på egen hånd. Nyd en stille stund foran pejsen eller gå på opdagelse inde på selve ishotellet og bliv betaget af det imponerende stykke bygningskunst og de flotte kunstværker der pryder hele hotellet og værelserne. 

 

Efter en 3-retters middag går turen nu ud på nordlyssafari på jagt efter det mytiske nordlys.

 

Efter hjemkomst fra nordlyssafarien udleveres soveposer til natten på ishotellet og man kan nu finde sig på rette på sit værelse inde på selve ishotellet. 

Dag 4: Afslutning på Sorrisniva

Start dagen med en tur i saunaen inden morgenmad serveres. Nyd formiddagen på Sorrisniva inden turen går tilbage mod Alta, hvor resten af dagen er på egen hånd.

 

Overnatning på hotel i det centrale Alta.

Dag 5: Hjemrejse eller forlængelse

Det normale program slutter i dag, men har man forlænget sin rejse skal man videre til næste oplevelse. 

 

Overnatning på hotel i det centrale Alta.


Inkluderet

Fly København - Alta
2 overnatninger på hotel i Alta inkl. morgenmad
1 overnatning i vildmarks-suite
1 overnatning på Sorrisniva Ishotel
3-retters middag hos Holmen Husky
3-retters middag på Lavvu Restaurant, Sorrisniva
Frokost på Sorrisniva
Morgenmad alle dage
Hundeslædetur
Tur med rensdyrkane med samer
Nordlyssafari
Transport fra Alta centrum til Holmen Husky Lodge
Transport fra Sorrisniva til Alta centrum

Pakkerejsegaranti 

 


Ikke inkluderet

Transport mellem lufthavn og hotel i Alta
Pladsreservation på fly
Enkeltværelse
Forsikringer

 

Muligheder for tilkøb

Singletillæg, 2.000 kr.
Opgradering på Ishotel fra 750 kr. per person
Ekstra nat på hotel i Alta - uden måltider, 600 kr. per person
Snescooter safari, 1.500 kr. per person

 


Priser

 

Pris fra   14.995 kr. 

Børnerabat kr. 2.500,- (5-12 år)

 

Forespørg på rejse

 


 

OBS. Vi gør opmærksom, at ved at udfylde vores forespørgselsformular er der IKKE tale om en forpligtende bestilling.  

Efter vi har modtaget din forespørgsel, vil vi undersøge pris og plads og vende tilbage med et endeligt rejsetilbud med rejsedatoer og samlet pris på rejsen, som du herefter skal bekræfte.

For spørgsmål kontakt os på info@watermantravel.dk eller 61 61 33 43 

 


  

Lignende rejser til Norge

Vintereventyr i Tromsø

Vinterweekend i Tromsø

 

 

 

 

 

 

 

 OBS. Vigtig information om rejsen!


Fysiske Krav

Denne rejse frarådes til personer, der har nedsat mobilitet, lider af rygsmerter eller er gravide. Konsulter eventuelt med egen læge forud for rejse. 

Børn
Denne rejse er ikke egnet for børn under 5 år.

Kørekort
Alle førere af snescootere skal kunne fremvise et gyldigt kørekort til personbiler/klasse B. Kørekort skal forevises inden turens start. Mindst én af deltagerne på turen skal være i besiddelse af gyldigt kørekort. 

 

 

Har du spørgsmål til vintereventyr i Nordnorge?


Så kontakt David på:
61 61 33 43 / david@watermantravel.dk 

 


 

OVERNATNING PÅ ISHOTEL

 

 

     

 

Sorrisniva ishotel


SORRISNIVA ISHOTEL

At overnatte på et ishotel er en helt særlig oplevelse. Hele hotellet er bygget i sne og is, bortset fra den madras og de rensdyrskind man sover på. Selve ishotellet er en del af det større Sorrisniva kompleks, der udover ishotel bl.a. også omfatter et almindeligt hotel samt en større hovedbygning med to restauranter, loungeområde, lobby og reception, samt en spa. 

Ishotellet er smukt dekoreret med imponerende isskulpturer skabt af lokale kunstnere samt udvalgte internationale kunstnere. På ishotellet findes tre kategorier af værelser: standard (inkluderet) som er et værelse uden dekoration, familieværelser - som er to sammenhængende værelser og suiter der alle er unikt dekoreret. 

Temperaturen inde på selve ishotellet ligger på mellem -4 til -7 °C  –  også på værelserne. Til selve overnatningen vil man derfor blive udstyret med yderst komfortable og varme termosoveposer. 

Under opholdet på Sorrisniva er frokost, middag og morgenmad inkluderet. 

 

 

 

 

 

 

 

OVERNATNING I VILDMARKEN

 

Holmen Husky LodgeHOLMEN HUSKY LODGE

Holmen Husky er en familievirksomhed med dyb passion for slædehunde og livet nord for Polarcirklen. Når man ankommer til Holmen Husky lodge fornemmer man hurtigt, at dette ikke bare er et overnatningssted, men også en hundekennel med ca. 125 husky hunde. Familien og medarbejderne bor selv på stedet, hvilket er med til at gøre opholdet til en hyggelig og intim oplevelse. I den rustikke og flotte træhovedbygning kan man slappe af foran pejsen, spille spil eller blot nyde udsigten over den store hundekennel. Det er også her man indtager sine måltider, i selskab med de øvrige overnattende gæster. Om aftenen tændes der op i pejsen og den udendørs jacuzzi, hvorfra man har udsigt til nattehimlen og nordlyset fra det varme vand. 

Overnatningen hos Holmen Husky foregår i deres nye 'Forest Suites' / Vildmarks-suiter, som byder på en rustik og komfortabel vildmarksoplevelse. Hytterne er rummelige med stue, eget badeværelse og separat soveværelse, hvorfra der er direkte udsigt til himlen, stjernerne og nordlyset.

I den hyggelige stue kan man slappe af i den store sofa foran pejsen og nyde den flotte udsigt til den tætte og uberørte skov gennem det 5 meter høje panoramavindue.

Rejser man med børn, er det muligt at redde op til to ekstra sengepladser i stuen. 

Under opholdet på Holmen Husky er der inkluderet middag og morgenmad, samt adgang til sauna og jacuzzi.

 

 

 

   

 

KLIMA & DAGSLÆNGDE I NORDNORGE (Alta)

KLIMA & DAGSLÆNGDE I NORDNORGE

I Nordnorge varierer sollyset og dagenes længde dramatisk i løbet af året på grund af sin nordlige beliggenhed.
Om sommeren kan man opleve midnatssolen - hvor solen aldrig går ned.
I december og januar stiger solen kun kortvarigt over horisonten.

Ofte stillede spørgsmål

Herunder finder du svar på det mest efterspurgte spørgsmål omkring rejsen.

Er det svært at køre en hundeslæde?

Kørsel med hundeslæde er noget alle kan lære, dog kræver det en vis fysisk styrke, balance og koordination for at styre slæden. På alle vores rejser med hundeslæde vil vores guider sørge for at give udførlig instruktion i kørsel med hundeslæde.

Læs mere i vores artikel: Hvordan styrer man en hundeslæde?

Kan man køre hundeslæde uden tidligere erfaring?

Ja! På alle vores hundeslæderejser vil der være grundig gennemgang og instruktion af vores guider inden turen starter. På kortere ture vil det primært være guider der står for at styre hundeslæden, men på længere rejser over flere dage vil man selv komme til at styre slæden.

Hvilken påklædning skal man have på i Arktis??

Når man rejser i Arktis er påklædning naturligvis en vigtig del af rejsen. Vinteren i Arktis er kold og til tider blæsende, dog vil det ved meget lave minusgrader typisk være mindre blæsende. Som man også kender det fra vinteren herhjemme, så er vind en stor faktor ift. hvor koldt det føles. Uanset vind og vejr, så er det dog meget vigtigt, at man på en rejse til Arktis om vinteren sørger for at medbringe varmt tøj til hele turen. Skiundertøj, sweater og en varm vinterjakke er en essentiel del af påklædningen.

På alle rejser, hvor der er inkluderet aktiviteter såsom hundeslæde-, rensdyr- og/eller snescootertur vil vi sørge for at forsyne deltagere med det nødvendige overtøj - jakke, snebukser, støvler m.m. Man skal dog altid selv medbringe tøj til at have indenunder, som eksempelvis langt undertøj.

Mere information om tøj og påklædning vil fremgå af det informationsbrev, der fremsendes forud for rejsen.

Hvor mange kan man rejse sammen?

Der som sådan ingen grænser for hvor mange man kan rejse sammen, så længe der er ledig plads på de ønskede afgange. Værelserne er dog i udgangspunktet kun egnede for to personer, dog kan man godt bo 3 personer i en Arctic Dome, såfremt mindst én er et barn.

Er der ledig plads på alle datoer?

Denne rejse er meget populær, derfor vil der løbende blive udsolgt på enkelte datoer. Vi anbefaler derfor, at man bestiller i så god tid som muligt. Da der kun findes én Arctic Dome, er der meget begrænset plads i denne og derfor bliver den også typisk udsolgt først.

Er der garanti for at opleve nordlyset?

Der er ingen garanti for at opleve nordlys, da der er flere faktorer der er afgørende, ikke mindst vejret. Dog er man her i Nordnorge det helt rigtige sted ift. at have den bedste chance for at opleve nordlyset. På rejsen er der inkluderet en nordlyssafari, så vores guider vil gøre deres bedste for at give dig mulighed for at opleve nordlyset.

Er der guider på rejsen?

Ja. I forbindelse med alle aktiviteter på rejsen er der erfarne guider. Alle guider er lokale og derfor ikke direkte tilknyttet Waterman Travel. Guiderne taler enten norsk eller engelsk og det er derfor en forudsætning for deltagelse, at man forstår og taler ét af disse sprog. Forud for alle aktiviteter vil guiderne sørge for grundig instruktion i udstyr og sikkerhed. Undervejs på alle aktiviteter sørger guiderne for at dele ud af deres viden og fortælle om de ting vi ser og oplever.

Hvor meget dagslys er der?

I perioden fra december og frem til midt januar – ca. 18.-19. januar, vil solen ikke stige over horisonten. Dette betyder, at der i denne periode kun er meget begrænset dagslys. Typisk vil man opleve 3-5 relativt lyse timer. Fra omkring kl. 13.30 begynder det at blive mørkt.
Fra slut januar og frem går det hurtigt med lyset og allerede i midt februar vil man kunne opleve 5-8 lyse timer med sol over horisonten. I løbet af marts nærmer det sig jævndøgn og herefter vil man have +12 lyse timer dagligt.
Uafhængigt af dagslængden, vil man kunne observere nordlyset hvis de vejrmæssige forhold er til stede. I januar vil det dog kunne opleves lidt tidligere på aftenen end f.eks. i marts, men så snart mørket har lagt sig, er forudsætninger for nordlys til stede.

Hvad kan man opleve i Alta by?

Alta er en by beliggende i Finnmark, den nordligste region i Norge. Byen ligger ved Altafjorden og er omgivet af en imponerende natur, herunder fjorde, bjerge og et arktisk landskab. Rejsen starter og slutter med en overnatning på hotel i Alta. Hotellet ligger i det centrale Alta, hvor man også finder centret Amfi. Grundet kulden så er det i og omkring dette center, at man finder alle byens faciliteter – restauranter, butikker, supermarked m.m. Derudover findes også svømmehallen Nordlysbadet og den flotte Nordlyskatedral.

Alta Museum byder på UNESCOs verdensarv - de imponerende helleristninger, der er blandt de ældste i verden. Museet har varierende åbningstider henover året, og man bør derfor undersøge disse på forhånd, inden man begiver sig ud til museet, der ligger et godt stykke fra det centrale Alta.

Hvordan er flyrejsen til Alta?

Der findes ingen direkte flyvninger fra Danmark til Alta. Både ud- og hjemrejse vil derfor altid have mindst én mellemlanding. Typisk vil mellemlandingen være i Oslo, men det vil også kunne forekomme at der vil være mellemlanding i Tromsø.

Rejsetiden ligger typisk på 5-6 timer inklusiv mellemlanding. Flyvetiden fra Oslo til Alta er ca. 2. timer.

Er rejsen med dansk rejseleder?

Nej rejsen er ikke med dansk rejseleder. Dette er en individuel rejse, dog vil alle aktiviteter forgå i grupper. Disse grupper er ikke eksklusive for Waterman Travel, derfor vil der også være andre gæster af forskellige nationaliteter i disse grupper. Derfor vil guiderne typisk tale engelsk. Alle aktiviteter er guidede af lokale guider.

Hvilket sprog taler guiderne?

De fleste guider er fra de nordiske lande og vil derfor tale enten norsk, svensk eller dansk. Selve guidningen vil dog foregå på engelsk, da man typisk vil indgå i en gruppe af blandede nationaliteter.

Tilmeld vores nyhedsbrev

 

WATERMAN TRAVELS WEBSHOP


Som forberedelse til rejsen kan man via Waterman Travels webshop købe tøjprodukter,
der passer til vores aktive rejser - fra t-shirts til hættetrøjer og regnjakker.
Alle produkter er med Waterman Travels logo og med mulighed for at tilføje egen tekst. 

Classic Hoody Full Zip
Classic Hoody Full Zip
Varm sweatjakke med hætte.

Pris: 500 kr.

Gå til webshop 

Webster Regnjakke
Webster Regnjakke
En både sporty, stilfuld og vandtæt unisex jakke.

Pris: 550 kr.

Gå til webshop 

Premium Tee - Grå
Premium Tee - Grå
Moderne T-shirt med rund hals. Findes i flere farver.

Pris: 125 kr.

Gå til webshop 

X
Kontakt os

Kontakt os, hvis du har spørgsmål til rejsen